Trenul supraincarcat lasa multimea de tineri pe peronul garii. Nu e inca ora prinzului, dar soarele arde mai rau ca niciodata. Pe drumul colbuit care urca spre Cetatea Sighisoarei, turistii par furnici grabite catre musuroi. äLa castel miine va fi sarbatoareô si lumea incepe sa se adune intr-o forfota linistita
Body painting, recitatori, cintareti, kitsch-uri, vinzatori ambulanti, hamsii prajite, poeti, turta dulce, betivi, bere, cersetori, corturi si gura casca, toate fac parte dintr-un weekend festiv cu iz de festival medieval. Cind ajungi intr-un asemenea loc vrei sa traiesti äca pe vremuriö, sa vezi cum se desfasura viata medievala intre zidurile vechi si groase ale cetatii.

Descoperi insa doua lumi paralele: prima, in care cladirile, steagurile si personajele in costume de epoca iti amintesc de Evul Mediu; a doua, contrastanta, in care masini, celulare, rockeri si aurolaci te aduc brusc in vremurile noastre.

Sighisoara este frumoasa atunci cind este pustie, atunci cind imaginatia te indeamna sa vezi domnite, cavaleri si mestesugari. Seara, zapuseala reduce la tacere multimea altminteri zgomotoasa si lasa loc concertelor de folk.


In mirosul micilor cu mustar si in zgomot de sticle ciocnite la mese, Sighisoara nu seamana decit cu un banal festival al berii... medievale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Halloween: 6 orase europene "inspaimantator" de atractive