ANAT: Pana la 80% din pachetele turistice pentru sarbatorile de iarna au fost cumparate

Agentiile de turism din Romania au vandut pachetele turistice destinate sarbatorilor de iarna in proportie de pana la 80 la suta, a declarat consultantul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu (foto).

"Pachetele turistice pentru sarbatorile de iarna au fost contractete, pana in prezent, in proportie de 70 - 80%. Iar pe la inceputul lunii decembrie ne asteptam ca ofertele agentiilor sa se epuizeze", a precizat reprezentantul ANAT, potrivit NewsIn.

Acesta a mentionat ca in ceea ce priveste Austria, cea mai solicitata destinatie externa, nu se mai gasesc decat pachete ce pornesc de la 800 de euro, in conditiile in care acum o luna se puteau gasi oferte pentru acesta tara cu preturi incepand de la 250 de euro.

De asemenea, pentru destinatii interne precum Valea Prahovei sau Moieciu - Bran, se pot gasi foarte greu oferte, a spus Badulescu.

Potrivit reprezentantului ANAT, oferte destul de atractive pentru destinatii externe se mai pot gasi in Bazinul Mediteranean. Totodata, la preturi tentante, agentiile ofera vacante in statiunile balneo-climaterice sau pe litoral.

Estimarile Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism releva ca numarul turistilor romani care vor calatori in strainatate in sezonul de iarna va creste anul acesta "peste media cu care ne-am obisnuit, adica cu aproximativ 35%", a spus Traian Badulescu.

"Turistii romani calatoresc din ce in ce mai mult peste granita, iar pentru sezonul de iarna estimam ca numarul acestora va creste fata de perioada similara a anului trecut cu aroximativ 35%, peste media obisnuita", a precizat reprezentantul ANAT.

In ce priveste turismul intern, acesta a estimat pentru perioada de iarna o crestere a numarului de turisti cu 10 la suta fata de anul trecut.

Potrivit ANAT, destinatiile preferate de romani in perioada sarbatorilor de iarna sunt in continuare statiunile montane, in special cele de pe Valea Prahovei, urmate de statiunile balneo-climaterice si turismul rural, care a inceput sa fie vandut si prin agentiile de turism.

Privitor la turismul extern, agentiile spun ca cele mai soliciatea destinatii pentru perioada sarbatorilor de iarna vor fi Austria, Bulgaria, Egipt, Franta, dar si destinatiile exotice precum Cuba.

Ca o noua tendinta, reprezentnatii agentiilor de turism au observat ca, de Craciun, turistii romani se orienteaza catre pensiunile rurale, iar pentru Anul Nou, catre statiunile montane unde se cazeaza la hoteluri si vile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri