Tranzactiile imobiliare se vor axa pe spatii logistice

Tranzactiile imobiliare industriale se vor axa, in 2006, pe sectorul logistic si doar partial pe cresterea ofertei de spatii pentru productie, deoarece activitatile productive tind sa fie, in mare parte, mutate din spatiul Uniunii Europene, a declarat pentru Rompres Eduard Uzunov, general manager al companiei imobiliare Regatta.

"Segmentul industrial al pietei imobiliare presupune spatii de productie si spatii logistice. In acest moment, in Romania, tranzactiile de tip sale-lease-back se realizeaza frecvent pe piata imobiliara deoarece prin acest tip de operatiuni dezvoltatorii se refinanteaza in vederea realizarii altor proiecte. Acest gen de tranzactii sunt prin esenta tranzactii de succes deoarece dezvoltatorul isi atinge obiectivele si finantatorul obtine cea mai buna rentabilitate pentru banii vanduti", a spus Eduard Uzunov.
De altfel, domeniul imobiliar se caracterizeaza printr-o eficienta foarte mare precum si stabilitate intr-o economie emergenta ca a Romaniei. Eficienta unei investitii imobiliare este direct proportionala cu factorul de risc, astfel incat un indice de eficienta ridicat nu presupune mereu atragerea de investitori.

Specialistii in domeniu apreciaza ca in 2006 Romania va atinge optimul intre gradul de risc si nivelul de eficienta. In prezent, numeroase companii si-au mutat deja activitatile in Romania si au realizat unitati de productie pe intreg teritoriul tarii. Acest lucru nu s-a realizat exclusiv prin tranzactii imobiliare. Au avut loc numeroase preluari de unitati industriale fie din cauza ineficientei activitatii lor, fie din cauza slabei lor tehnologizari. Cu toate acestea, in urmatorii doi ani, vor fi multe companii straine, in special din cele zece state nou-membrii ai UE, care se vor orienta spre preluarea unor astfel de unitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri