Aerotravel: In 2009 ne pregatim pentru un soc pe partea de turism leisure

Agentia de turism Aerotravel Lufthansa City Center mizeaza in continuare pe turismul corporate, care va aduce o crestere de 15% a incasarilor de anul viitor, bazata pe un avans minim al pietei, in timp ce turismul de vacanta va incepe sa resimta efectele crizei financiare.

“Pana acum nu am fost afectati de criza, insa 2009 va fi un an dificil. Oamenii isi vor reduce bugetele de vacanta. Ne pregatim pentru un soc pe partea de turism leisure”, a declarat Florin Himceac, director general la Fabrica de Vacanta (Travel Factory), divizia de turism leisure a agentiei de turism Aerotravel Lufthansa City Center.

Compania a decis implementarea unui concept bazat pe minimizarea si eficientizarea bugetului de calatorii, darsi un instrument de creditare pentru companiile care aloca sume importante calatriilor de afaceri.

“Speram sa reusim sa determinam clientii sa nu isi reduca bugetele, ci doar sa si le eficientizeze, pentru ca numarul de calatorii sa fie acelasi. Castigul agentiei de turism este, in realitate, cel mai mic cost pe care il suporta clientul”, a spus Claudia Stan, marketing manager Aerotravel Lufthansa City Center.

Agentia a introdus, in oferta de vacanta, pachete turistice mai ieftine, programe mai scurte, prin negocieri cu principalii furnizori, estimand pentru perioada urmatoare diminuarea taxelor de aeroport, pe fondul scaderii pretului petrolului la nivel global si deci al combustibilului. Aerotravel va mentine croazierele, seriile EuroCityBreaks si va introduce mai multe chartere spre destinatii din Grecia.

Crestere prudenta de 15% in 2009

“Pentru 2009 am bugetat o crestere de 15% bazata pe atragerea clientilor corporate noi”, a adaugat Stan. Reprezentantii Aerotravel spun ca aceasta estimare este prudenta si ia in calcul atat castigarea clientilor corporate noi, cat si cresterea cotei de piata, chiar si prin iesierea de pe piata a altor jucatori.

Compania apreciaza ca va incheia anul cu 35 milioane de euro. In primele zece luni ale anului, Aerotravel Lufthansa City Center a inregistrat o cifra de afaceri de 30,5 milioane euro, din care 23,4 ticketing si 7,1 milioane euro turism, o crestere de 18% fata de perioada similara a anului trecut. Cresterea in volum a fost de 15% pentru ticketing si 32% pentru turism.

In prezent, portofoliul agentiei numara aproximativ 800 de clienti corporate, care genereaza 75% din cifra de afaceri a agentiei. “Nu cred ca bugetul corporate al companiilor va putea scadea cu mai mult de 5%, chiar si in momente de criza ”, explica Himceac, aratand ca in astfel de situatii precedente companiile, in special multinationalele, nu au renuntat la zborurile business.

Conform estimarilor IATA, traficul de calatori va creste cu 8,5% anul viitor, excluzand low-costurile, care prevad o crestere de 10%. “Ne-am obisnuit cu cresteri mari, de 20%, incat cifra avansata de IATA pare acum pesimista. De fapt, Romania va avea anul viitor cea mai mare crestere pe travel din Europa”, a precizat si Gabriel Cristea, director executiv Aerotravel Lufthansa City Center.

Solutii de creditare prin AirPlus

Pentru a eficientiza partea de business travel, esentiala pentru dezvoltarea companiei, Aerotravel a incheiat un parteneriat cu AirPlus International, oferind un instrument de creditare pentru companii, de decontare a cheltuielilor cu transportul optimizand cash-flow-ul necesar. AirPlus se crediteaza cu o valoare negociata prin contract, iar perioada minima de creditare este in jur de 30 de zile, de asemenea negociabila, platindu-se apoi doar suma cheltuita efectiv pe transport, cazare hotel, rent-a-car sau programele incentive.

"Cu AirPlus se pot realiza economii de minim 15%", a spus Cristea, economisindu-se si in cazul biletelor de avion nefolosite, utilizarii sistemului electronic si monitorizarii tranzactiilor companiei si cheltuielilor de transport.

In prezent, 30 de milioane de companii din intreaga lume accepta plati cu cardul AirPlus. Primul card a fost emis in 1938, sub umbrela Lufthansa. Din 1989, AirPlus a devenit o companie de sine statatoare, parte a grupului Lufthansa, iar de anul trecut permite tranzactii si in monede locale.

AirPlus este prezent in 50 de tari, cu 32.000 de clienti la nivel global si poate fi utilizat prin asociere cu mai multe companii aeriene, Lufthansa fiind una din ele. Anul trecut, compania a avut o crestere de 51% fata de anul precedent. In Romania, AirPlus estimeaza venituri de 4 milioane de euro la sfarsitul lui 2008.

Aerotravel s-a lansat ca o agentie de turism cu capital integral romanesc in 1998, in Bucuresti, extinzandu-se apoi in Cluj si Timisoara. Compania furnizeaza in prezent servicii si produse turistice in special pe segmentul corporate si servicii din zona MICE (Meetings, Incentives, Conventions, Exhibitions), care reprezinta pana la 80% din incasari, dar si pachete leisure, lansand gama EuroCityBreaks. Anul trecut Aerotravel a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 30 milioane de euro.

AeroTravel Lufthansa City Center ocupa in prezent una din primele trei pozitii ale topului agentiilor de turism din Romania, cu sapte agentii in Bucuresti (doua birouri), Brasov, Cluj, Oradea, Sibiu si Timisoara, 5 francize Lufthansa City Center si o franciza Business Plus Lufthansa City Center.

Compania este afiliata agentiei Lufthansa City Center International, cu sediul in Frankfurt. Infiintata in 1991, Lufthansa City Center International este prezenta in 70 de tari din intreaga lume cu peste 580 de birouri, fiind cea mai extinsa retea de agentii de turism la nivel mondial. Anul trecut compania a raportat o cifra de afaceri de aproximativ 3,7 miliarde de euro, din care 1,7 miliarde de euro in Germania si doua miliarde de euro international.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri