Declinul traficului aerian continua

In luna octombrie traficul aerian a inregistrat a doua luna consecutiva de scadere la nivel mondial, declinul fiind de 1,3% fata de aceeasi luna a lui 2007.

Saderea din octombrie a fost totusi ceva mai moderata fata de cele 2,9% inregistrate in luna septembrie.

Gradul de ocupare in luna octombrie a fost de 75%, in scadere cu 2% fata de perioada similara a lui 2007, conform Asociatiei Internationale de Transport Aerian (IATA).

Transportul aerian de marfuri a inregistrat o scadere semnificativa, de 7,9%, fata de luna octombrie a anului trecut, bifand astfel ce-a de-a cincea luna consecutiva de scaderi drastice.

“Declinul continua si situatia din industrie ramne critica. In timp ce scaderea pretului barilului de petrol este o gura de oxigen, recesiunea este acum cea mai mare amenintare pentru industria aviatica”, a declarat Giovanni Bisignani, directorul general al IATA.

Acesta a mai afirmat ca “ usoara scadere a traficului de pasageri este doar una temporara, in timp ce declinul din segmentul cargo este un indicator clar al faptului ca perioada cea mai dificila inca nu a venit, ci urmeaza”.

In Europa, traficul de pasageri a crescut cu 1,8% in octombrie, iar in America Latina si in Orientul Mijlociu s-au inregistrat cresteri de 4,5%, respectiv 3,5%.

Cea mai mare scadere a traficului de pasageri s-a inregistrat in Africa de 12,9% si in regiunea Asia-Pacific de 6,1%. In America de Nord scaderea a fost de sub 1%.

In perioada octombrie 2007 - octombrie 2008, traficul de pasageri la nivel global a inregistrat o crestere de 2,8%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri