Palace Resort & Spa din Sibiu a semnat recent, la Londra, contractul de afiliere prin franciza la lantul international Hilton, conform casei de avocatura "Musat & Asociatii".
"Este unul dintre putinele contracte de franciza ale lantului Hilton din Europa Centrala si de Sud-Est si primul proces de afiliere al unui hotel din afara Bucurestiului la un brand international de renume si finalizeaza, in timp record, un proiect extrem de complex de consultanta juridica", a declarat avocatul asociat in cadrul "Musat & Asociatii", Iuliana Craiciu.

Aceasta a mai adaugat ca tranzactia a presupus implicarea unui numar de opt avocati specializati in domeniile fuziuni & achizitii, industrie hoteliera, real estate, concurenta si drepturi de proprietate intelectuala.

Proiectul a fost demarat in luna august, cu un detaliat audit juridic destinat a evidentia aspectele pozitive si riscurile juridice implicate de afilierea la un lant hotelier, precum si posibilitatile de afiliere, constand in principal in contract de operare sau contract de franciza.

La inceputul lunii septembrie au avut loc primele contacte cu reprezentantii Hilton, urmate de pregatirea documentatiei suport a contractului de franciza si negocierea contractului propriu-zis cu reprezentantii Hilton.

Musat & Asociatii va continua sa asiste hotelul Palace in perioada urmatoare in vederea indeplinirii formalitatilor necesare pentru adoptarea brandului Hilton. Hotelul va imbina turismul de business cu partea de leisure, beneficiind de un club spa de peste 1,500 mp si de numeroase facilitati sportive si de entertainment.

Musat & Asociatii are 11 parteneri si peste 90 de avocati, la care se adauga alti 40 de asistenti si consilieri. Portofoliul firmei cuprinde peste 2500 de clienti.

Conform declaratiilor fiscale pentru serviciile avocatiale prestate, in 2007 casa de avocatura Musat si Asociatii a facturat de 15.708.569 euro (respectiv 14.344.306 euro fara TVA) si a avut incasari de 12.846.736 euro (respectiv 11.639.922 mil euro fara TVA), inregistrand un profit de 7.075.678 euro.

Aceste onorarii provin in proportie de 99,97% de la clienti privati (din care peste 80% sunt clienti sau investitori straini) si numai 0,3% de la entitati de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri