Presedintele Cai, alianta cumparatorilor Alitalia, urmeaza sa se intalneasca saptamana viitoare cu directorul executiv al Lufthansa, pentru a discuta un eventual parteneriat, potrivit unor relatari de presa, ce prezinta in continuare ca "aproape sigur" un acord cu Air France-KLM.

Potrivit cotidianului economic italian Il Sole 24 Ore, toate punctele acordului de parteneriat cu compania franco-olandeza au fost definitivate.

Insa presedintele Cai, Roberto Colanino, vrea sa incerce negocieri de ultim moment cu Wolfgang Mayrhuber, directorul executiv al companiei germane Lufthansa, interesata de asemenea de o participatie in cadrul Alitalia si care se bucura de sprijinul premierului italian Silvio Berlusconi.

"Sansele de a ajunge la un acord cu Lufthansa sunt aproape inexistente", estimeaza cotidianul La Stampa.

Potrivit agentiei Ansa, acordul de parteneriat intre Alitalia si Air France-KLM, prin care compania franco-olandeza urmeaza sa preia 25% din capitalul grupului italian, urmeaza sa fie oficializat in jurul datei de 10 ianuarie.

Air France-KLM ar urma sa plateasca circa 250 milioane euro pentru pachetul de 25% din Alitalia, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Asemeni conducerii Air France-KLM, directorii Lufthansa si cei ai British Airways - ce ar prefera sa incheie un acord comercial - s-au intalnit recent cu cumparatorii Alitalia, insa presa italiana a prezentat in ultimele saptamani ca sigur un acord cu grupul franco-olandez.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Mai multe obiective turistice din Tulcea s-au redeschis publicului
Setari Cookie-uri