Intalnire intre Elena Udrea si agentiile de turism

Legea tichetelor de vacanta si stimularea turismului in extrasezon vor fi principalele puncte pe lista discutiilor dintre ANAT si ministrul turismului, Elena Udrea, in cadrul unei intalniri ce va avea loc saptamana acesta, a declarat presedintele ANAT, Dragos Anastasiu.

Potrivit acestuia, citat de NewsIn, principalele masuri pe care Ministerul Turismului trebuie sa le adopte urgent constau in promovarea legii tichetelor de vacanta si asigurarea fluxului de turisti in urmatoarele patru luni.

La intalnirea programata saptamana acesta, vor fi dezbatute si probleme legate de adoparea noii legi a turismului. De asemenea, reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) ii vor prezenta ministrului turismului si un proiect ce cuprinde masuri anticriza, realizat recent de asociatie.

Conform reprezentantilor agentiior de turism, planul anticriza vizeaza incurajarea promovarii in randul tour-operatorilor a sistemului earlybooking, precum si promovarea turismului de circulatie regionala, in si din tarile invecinate.
"Proiectul urmareste, printre altele, adoptarea de catre agentii a sistemului de earlybooking, care consta in achizitionarea din timp a unui pachet turistic, metoda prin care clientul beneficiaza de reduceri de preturi de pana la 30%", a declarat consultantul ANAT, Traian Badulescu.

Potrivit lui Badulescu, agentiile de turism pot aborda criza financiara si ca pe o oportunitate. In conditiile in care bugetele turistilor destinate calatoriilor se vor diminua, o varianta foarte buna de vacanta vor deveni tarile invecinate. "In acest sens, trebuie promovat turismul in si din tari invecinate, precum Ungaria", a precizat reprezentantul ANAT.

Conform acestuia, ANAT va incerca sa convinga agentiile membre sa practice tarife mici pentru incurajearea incoming-ului regional.

Tot in acesta directie, patronatul de profil intentioneaza sa demareze "un lobby puternic pentru a determina noul guvern sa aloce un buget important destinat promovarii Romaniei in regiune".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri