Astra Asigurari a platit, in ultima luna a anului trecut, 4,2 milioane dolari pentru dauna totala produsa aeronavei operatorului aerian Romavia, avariata pe 22 aprilie 2008, a declarat Filip Stavrositu, director aviatie si reasigurari in cadrul companiei.
Pe 22 aprilie 2008, o aeronava de tip BAE 146-200 inmatriculata YR-BEB, apatinand companiei Romavia, care efectua un zbor pentru compania Carpatair, a iesit de pe pista la aterizarea pe aeroportul Otopeni. Cei 67 de pasageri ai aeronavei - 65 de adulti si doi copii - au fost evacuati in siguranta.

"Aeronava a fost declarata dauna totala, iar compania noastra a platit suma de 4,2 milioane dolari, reprezentand valoarea de asigurare a acestei aeronave", a mentionat Stavrositu, citat de NewsIn. Astra Asigurari a reinnoit contractele de asigurare cu compania Romavia pentru 2009.

Astfel, operatorul aerian plateste prime de 1,18 milioane dolari companiei Astra Asigurari pentru asigurarea aeronavelor si raspunderea fata de terti in ce priveste activitatea aeronautica pentru o perioada de 12 luni, incepand cu 1 ianuarie 2009.

"Valoarea sumei asigurate a celor cinci aeronave ale operatorului aerian Romavia - o aeronava Boeing 707, doua aeronave BAC 1-11 si doua aeronave BAe 146-200 - se ridica la 519,98 milioane dolari", a mai spus Stavrositu.

Dupa primele sase luni din 2008, Astra Asigurari era al optulea jucator de pe piata romaneasca de asigurari, cu o cota de piata de 5,73%.

Grupul Nova Trade, controlat de Dan Adamescu, este actionarul principal al companiei Astra Asigurari, cu o detinere de 73% din actiuni, iar grupul austriac Uniqa are o participatie de 27%, pentru care a platit 10 milioane euro in 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri