E greu sa te hotarasti daca sa dai zece euro pe un bilet la Muzeul de Arte Frumoase sau pe un capuccino vienez, savurat impreuna cu o felie de tort Sacher, un strudel imens cu mere sau o delicioasa inghetata de fructe. Nu veti vedea pe nimeni mancand inghetata pe bat, gata ambalata. Pentru doi euro, va puteti delecta cu trei cupe de inghetata naturala, fara prafuri si fara E-uri, in sortimente despre care nu va imaginati ca exista. Ceva mai mult costa strudelul cu mere, servit cu frisca sau cu crema de vanilie, iar si mai scump este tortul Sacher, cu glazura tare de ciocolata neagra, gem de piersici si, evident, frisca. Dar merita! Mai ales daca il serviti la cafeneaua vechiului hotelului Sacher, in plin centru vienez.

Un bilet in picioare la Opera costa doi euro

La fel de mult cum merita sa platiti zece euro pentru a vizita minunatiile de la Muzeul de Arte Frumoase, sau 40 in cazul in care vreti sa luati cina la Muzeu. In fiecare joi, holul muzeului se transforma in restaurant, iar doamne cu perle la gat si domni in costum iau cina aici, dupa ce au admirat tablourile lui Pieter Bruegel, Rubens, Titian si Tintoretto.

Iar pentru o cina neconformista, mergeti sa mancati sushi la restaurantul Babu, din zona Gurtel. Odata zona rau famata a orasului, Gurtel a fost transformata cu fonduri de la Uniunea Europeana din broasca cea urata in printesa cea frumoasa. Austriecii au construit in arcadele podului peste care trece metroul vienez cele mai trendy restaurante si baruri din oras.

Vreti un restaurant select? Incercati la Fabio, cel mai bun restaurant italian, ale carui geamuri dinspre strada culiseaza complet in timpul verii. Vreti un snitel vienez adevarat? Sunt peste tot, imense si facute din cea mai frageda carne de vita, asa cum trebuie sa fie snitelul traditional, pentru ca restaurantele care servesc snitel vienez de porc sunt amendate drastic.

Iar daca va place mai mult Viena cea traditionala, cu muzee, palate, concerte si baluri, va trebuie o saptamana ca sa le vedeti pe toate. Turistii se inghesuie sa admire Palatul Schnbrunn, unde se afla colectiile imperiale si obiecte care au apartinut printesei Sissi. La Palatul Belvedere puteti admira geometria Sarutului, pictat de Klimt, precum si gradinile si fantanile superbe. La Muzeul Liechtenstein, deschis in 2004, care apartine familiei care conduce micul stat, puteti admira una din cele mai mari colectii private de arta, din care doar tablouri sunt 1.600. Iar la Casa Hundertwasser, gradina superba, transformata in restaurant, si cladirea in stilul Art Nouveau al catedralei Sagrada Familia din Barcelona. Pana si Opera de Stat se viziteaza in timpul verii, cand nu este deschisa stagiunea. E adevarat ca vara nu prea sunt concerte, dar puteti merge la musicaluri adevarate la Raimundtheater, unde in pauza lumea bea sampanie cu suc de portocale. Versurile in germana trec neobservate in fata decorurilor, costumelor si dansatorilor, care sunt totodata actori si cantareti desavarsiti. Sau puteti sa va rezervati de pe acum bilete la traditionalul Concert de Anul Nou, bineinteles daca va permiteti sa platiti cel putin 500 de euro. Daca sunteti amator de obiective culturale, cel mai avantajos este sa cumparati un Viena Card, care costa 17 euro pentru trei zile, dar va ofera reduceri la muzee si magazine, precum si transport public gratuit. Daca bugetul nu va permite un bilet la opera, mergeti la Festivalul de Muzica si Film care se tine pana pe 4 septembrie a.c. in fata Primariei (Rathaus), unde pe un ecran urias se proiecteaza gratis filme si spectacole muzicale.

Daca pentru o sambata seara nimic nu este mai potrivit decat o plimbare in Riesenrad, roata mare construita la 1900 in Prater, pentru o duminica dimineata cel mai potrivit este un picnic in parcul cu acelasi nume, dupa o plimbare cu bicicleta. Gazonul este impecabil, insectele nu exista, iar restaurantele au meniuri speciale de picnic. Nu trebuie sa va mire ca numarul romanilor care s-au plimbat anul trecut la Viena a urcat la 30.000, cu 27% mai mult decat in 2003.

Ofertele agentiilor de turism

4U Travel 66 euro/apartament 2 persoane/zi in apartamentele Levante Laudon****, situate in apropierea strazii comerciale Mariahilferstrasse. Apartamentele sunt compuse din living si dormitor.
4U Travel 58 euro/pers./zi la hotel Ananas****, cu mic dejun.
Happy Tour city-break - 420 euro/pers. Tariful include: doua nopti cazare cu mic dejun la hotel Renaissance Penta****, bilet de avion.
Go Travel city-break 450 euro/pers. Tariful include: doua nopti cazare cu mic dejun la hotel Graben****, bilet de avion.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri