Revitalizarea turismului balnear presupune costuri de sute de mil. de euro

Revitalizarea turismului balnear presupune eforturi financiare enorme, in Herculane, de pilda, ar fi necesare investitii de 500 - 600 de milioane de euro, a declarat presedintele Federatiei Nationale a Patronatelor din Turismul Balnear (FNPTB), Nicu Radulescu.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, dupa intalnirea cu Consiliul Consultativ al Turismului, ca sectorul balnear este principala prioritate a ministerului de resort.

In acest context, reprezentantul FNPTB, care face parte din Consilul Consultativ al Turismului a spus ca cea mai importanta masura care ar trebui luata pentru revitalizarea turismului in zona balneara este modificarea legislatiei privind investitiile in aceste zone.

De asemenea, Radulescu, citat de NewsIn, a subliniat importanta realizarii unor proiecte in zonele cu potential balnear, sustinute de parteneriate public - private.

Radulescu a adaugat ca aducerea statiunilor balneare intr-un circuit turistic optim necesata investitii enorme, " de accea trebuie intocmita o strategie nationala de dezvoltare a turismului balnear pe termen lung, respectiv 20 de ani".
Romania detine 50 de statiuni de renume, 60 de statiuni mici si o treime din resursele izvoarelor termale din Europa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri