Industria luxului este una dintre cele mai afectate industrii de actuala criza finaciara, iar Carol Parc Hotel, cel mai scump hotel din Capitala, nu face exceptie: desi anul trecut incepuse promitator pentru hotelul din apropierea Parcului Carol, a doua parte lui 2008 criza a fost resimtita din plin, multe companii anulandu-si, in perioada octombrie-decembrie, evenimentele si petrecerile programate in luxoasa locatie.
“Gradul de ocupare al Carol Parc Hotel a fost, in 2008, de 27%, nivel sub prognoza, dar puternic influentat negativ atat de criza financiara care a patruns si in Romania dar si de tentatia noastra de a rezerva hotelul pentru segmentul si tipul de oaspeti pentru care l-am conceput”, declara Adrian Petre, proprietarul hotelului unde pretul unei camere variaza intre 495 de euro si 1.500 de euro/noapte.

Pentru 2009, oficialul hotelului de 5 stele declara ca isi va adapta strategia in functie de conjunctura de moment, cu o mai mare flexibilitate decat anul precedent. “Sper ca in 2009 sa incepem sa valorificam capitalul de imagine si incredere pe care l-am castigat in 2008. Acest an a inceput destul de bine, hotelul inregistrand in luna ianuarie un grad de ocupare triplu fata de aceeasi perioada a anului precedent”, mai afirma reprezentantul Carol Parc Hotel.

Cifra de afaceri a Carol parc Hotel a fost de asemenea sub asteptari. “La inceputl anului 2008 estimam o cifra de afaceri de peste 1 mil. de euro, insa afacerile Carol Parc Hotel din anul trecut au fost sub valoarea de 1 mil. de euro”, mai precizeaza proprietarul hotelului bucurestean.

In ciuda rezultatelor sub asteptari obtinute anul trecut, Adrian Petre considera ca anul 2009 poate fi “anul Carol Parc Hotel”. “Cred ca, pe fondul crizei, se contureaza mai degraba o conjunctura favorabila in care evenimentele fie private, fie oficiale sau corporatiste vor fi mai restranse ca amploare si numar de participanti si se vor dori in schimb a fi mai deosebite, mai rare dar si mai de calitate. Sunt exact reperele care ne caracterizeaza cel mai bine, pe care de fapt ne-am desfasurat activitatea si anul trecut cand poate chiar am avut de suferit de pe urma tendintei de atunci a clientilor de a avea evenimente de amploare care depaseau capacitatea noastra”, explica Adrian Petre modul in care un hotel mic, de nisa, poate exploata o situatie de criza.

Carol Parc, care are o capacitate de 19 camere, a devenit operational in toamna anului 2007, in urma unei investitii estimate la circa 5 milioane de euro, care nu include pretul imobilului.

Carol Parc Hotel este cel de-al saptelea hotel de cinci stele din Bucuresti, segment pe care mai activeaza si Crowne Plaza, Marriott, Intercontinental, Howard Johnson, Athenee Palace Hilton si Capsa.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri