Din cele 550 de milioane de lire sterline, 440 de milioane reprezinta veniturile per pasager, in crestere cu 23,4%, iar restul de 105 milioane lire sterline sunt venituri suplimentare care includ si taxele pe bagaj si ele in crestere cu 82,9% .

De asemenea, venitul total pentru fiecare loc a crescut cu 23%, pana la 45,57 lire sterline. Acest lucru, potrivit companiei, se traduce intr-o crestere de 14% pe fiecare loc la o rata de schimb constanta.

Totodata in perioada amintita compania a transportat 10,1 milioane de pasageri, cu 10,1% mai multi decat anul precedent si cu 20% mai multi pasageri care au decolat din Europa Continentala.

"Este o performanta deosebita, in special cresterea de 14% a veniturilor totale per loc, la o rata de schimb constanta, dar si cresterea de 20% a numarului de pasageri din alte tari decat Marea Britanie", a declarat directorul executiv al easyJet, Andy Harrison.

Citeste si:

Acesata a adaugat ca rezultatele easyJet pentru prima jumatate a anului vor fi in crestere fata de previziunile anterioare, chiar daca perspective veniturilor pentru perioada de vara ramane nesigura din cauza dificultatilor mediului macro-economic si potentialului de intarire a euro fata de lira.

"Prin urmare, previziunile easyJet pentru tot anul, la preturile actuale ale petrolului, dar si ale ratelor de schimb, sunt pozitive", a mai spus Harrison.

easyJet este liderul companiilor aeriene low-cost din Europa, avand in prezent 166 de aeronave care acopera 400 de rute intre 109 aeroporturi din 27 de tari.