Cresc sau scad preturile apartamentelor? Fiecare saptamana aduce, in presa, noi speculatii, incat este greu de stabilit daca preturile apartamentelor de la periferiile oraselor vor fi mai mici din toamna, daca va urma un val general de scumpiri sau daca apartamentele vechi se vor vinde la pretul celor noi. "Situatia este foarte confuza pe piata imobiliara, din cauza ca nu avem o completare ritmica de oferte", ne-a explicat Artur Silvestri, profesor de gestiune imobiliara la Universitatea Francofona Internationala Bruxelles. Potrivit domniei sale, in momentul de fata piata noastra imobiliara se afla in semiblocaj. Principala cauza a acestei situatii este reprezentata de creditele ipotecare, care au "maturat", practic, oferta de pe piata. Oferta a ramas pe loc, in vreme ce a crescut cererea. "Totodata, nu exista investitii noi, proiecte noi sau cartiere din cauza ca nu sunt incurajate de stat", sustine Artur Silvestri. Preturile tot mai umflate ale apartamentelor au orientat cererea, cum era si firesc, catre terenurile pentru construirea de case.

Analistul imobiliar considera ca semiblocajul real cu care se confrunta piata noastra imobiliara va determina "migratia" banilor spre pietele din apropiere. "Bulgaria este pericolul principal pentru piata imobiliara romaneasca. Preturile incomparabil mai mici fata de piata noastra si cadrul juridic asemanator cu cel din Romania vor face ca investitorii sa-si orienteze plasamentele catre aceasta piata", considera Artur Silvestri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri