Europa, cea mai afectata de diminuarea fluxului de turisti

Numarul de turisti va scadea in acest an pentru prima data din 2003 si Europa va fi cea mai afectata, arata un raport al Organizatiei Mondiale de Turism din cadrul ONU (UNWTO), informeaza Reuters.

Criza economica mondiala va reduce numarul turistilor ce calatoresc in strainatate cu pana la 2% in acest an, a anuntat UNWTO in cadrul raportului Barometrul Turismului Mondial, adaugand ca perspectivele sunt foarte nesigure, in linie cu perspectivele economice.

"Europa va fi cea mai afectata regiune, din moment ce majoritatea tarilor din care provin turistii au intrat sau sunt pe punctul de a intra in recesiune", arata raportul citat de NewsIn.

Regiunea Asia-Pacific ar urma sa inregistreze in continuare o crestere a numarului de turisti, desi sub nivelul din anii precedenti, la fel ca Africa si Orientul Mijlociu, a anuntat UNWTO.

Anul trecut, dupa o crestere cu 6% a cererii in primul semetru, a urmat o scadere cu 1% a numarului de vizitatori in a doua jumatate a anului, in contextul in care criza financiara s-a facut simtita in cadrul economiei reale, arata cifrele publicate de organizatie.

Piata europeana a turismului a stagnat, in timp ce piata din Orientul Mijlociu a crescut cu 11%, iar Africa si intregul continent american au inregistrat cresteri cu 4%.

Intre 2004 si 2007, numarul turistilor a crescut in medie cu 7% anual.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri