Austrian Airlines, ce se confrunta cu dificultati financiare, a publicat vineri un program de reducere a costurilor cu 425 milioane euro, ce urmeaza sa fie implementat pana in 2012, pentru a face fata scaderii preconizate a volumelor de pasageri, relateaza Reuters.

Compania va face economii de 225 milioane euro in acest an si va reduce costurile cu alte 200 milioane euro pana in 2012, a anuntat Austrian Airlines, ce urmeaza sa fie preluata de grupul german Lufthansa, potrivit unui acord semnat luna trecuta, potrivit NewsIn.

Austrian Airlines a anuntat ca va reduce capacitatea de zbor cu circa 10% comparativ cu 2008, pentru a economisi 115 milioane euro. Zborurile catre Mumbai, Burgas si Baia Mare vor fi anulate de la sfarsitul lunii martie.

Economii de inca 110 milioane euro in acest an vor fi realizate prin implementarea unui program de lucru mai flexibil, reduceri temporare ale salariilor si pensiilor, precum si cererea ca angajatii sa aiba vacante prelungite de sarbatori.

Prin intermediul acestor reduceri de costuri, Austrian Airlines intentioneaza sa obtina o marja a castigurilor inainte de taxe de circa 6-7%, ceea ce ar oferi o baza pentru cresterea viitoare, a adaugat compania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Tarom si Otopeni,in TOP cele mai bune companii aeriene si aeroporturi
Setari Cookie-uri