Aeroportul Baneasa va organiza o licitatie pentru eliminarea mafiei din transportul in regim de taxi, prin eliberarea unor permise de acces, a declarat directorul aeroportului Stefan Mladin.
"Consider ca prin proiectul de ordin al ministrului transporturilor se vor putea aplica normele corespunzatoare si vom avea parghiile necesare pentru o activitate de taxi civilizata si corecta", a declarat Mladin, potrivit NewsIn.

Administratia aeroportului va face un studiu in functie de numarul de calatori care tranziteaza aeroportul Baneasa, pentru stabilirea numarului permiselor de acces pentru transportatorii autorizati in regim de taxi.Astfel, numarul permiselor va fi adaptat periodic, in functie de traficul calatorilor.

Potrivit directorului general al aeroportului Baneasa, exista deja un spatiu amenajat pentru parcarea taximetristilor si se va infiinta un dispecereat unde o persoana va tine legatura cu taxiurile din zona si vor sosi pe rand numai cate doua trei taxiuri, bineinteles autorizate, in zona de sosiri.

De asemenea, a fost amenajata o zona de debarcare a pasagerilor unde taxiurile vin dinspre oras cu pasageri, dupa care taxiul va iesi neconditionat din raza aeroportului, a mai spus Mladin.

Mladin sustine ca daca va exista o buna colaborare cu Politia cu siguranta va disparea mafia din transportul de taxi.

"In prezent exista aproximativ 12 locuri de parcare in spatiile din zona de grupare a autovehiculelor taxi, in vederea parcarii temporare, si probabil estimativ vor fi eliberate aproximativ 50 de permise de acces" declara Stefan Mladin.

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a emis marti, proiectul de ordin pentru aplicarea prezentelor norme, ca fiecare administratie aeroportuara, prin serviciile sale specializate, va organiza in functie de specificul sau teritorial, activitatea de transport de persoane in regim de taxi in incinta proprie, astfel incat sa se asigure transportul permanent de persoane intre localitatile de autorizare a transportatorilor autorizati si aeroport.

Astfel, administratia fiecarui aeroport, in functie de modul de organizare a incintei proprii, va identifica resursele necesare si va asigura amenajarea de statii de debarcare a persoanelor care sunt transportate la aeroport in regim de taxi, indiferent de localitatea de unde acestia sosesc. Durata de stationare in statiile de debarcare se va limita la maximum 5 minute, timp suficient si necesar exclusiv pentru debarcarea persoanelor transportate la aeroport, potrivit proiectului de ordin.

Conform proiectului de ordin, dupa operatiunea de debarcare, autovehiculul taxi va trebui sa paraseasca imediat si neconditionat statia de debarcare. Administratia fiecarui aeroport va amenaja o zona de grupare a autovehiculelor taxi in vederea parcarii temporare a acestora pana la intrarea in locul de asteptare pentru preluarea persoanelor de la aeroport. Acest loc va fi amenajat sub forma unui parc sau flux, care nu va fi situat in proximitatea terminalelor de pasageri.

In plus, administratia fiecarui aeroport va dispune masurile necesare interzicerii accesului tuturor taximetristilor cu autoturismele taxi in parcarile publice aferente terminalelor de pasageri. Permisul de acces auto va fi eliberat numai de catre administratia fiecarui aeroport si va putea fi suspendat/anulat numai de catre aceasta administratie, in conditiile nerespectarii regulamentului impus de fiecare aeroport.

De asemenea, permisul de acces auto va putea fi eliberat pentru o perioada de maximum 5 ani, insa avizarea acestuia va fi efectuata anual de catre administratia fiecarui aeroport.

Permisul de acces auto va fi obligatoriu afisat la loc vizibil si permanent pe parbrizul autovehiculului. Lista cu tarifele practicate va fi in mod obligatoriu afisata la loc vizibil si permanent la bordul fiecarui autovehicul taxi autorizat, pe exteriorul acestuia, precum si in locurile de asteptare, se mai arata in document.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri