In ianuarie, easyJet a transportat 2,8 milioane de pasageri, in crestere cu 2,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Si gradul de ocupare al operatorului cu tarife scazute a inregistrat acelasi trend ascendent: daca in ianuarie 2008 easyJet raporta un grad de ocupare de 72%, in prima luna a acestui an gradul de incarcare al curselor companiei aeriene a fost de 75,7%.

In ultimele 12 luni operatorul low cost a transportat 44,7 milioane de pasageri, gradul mediu de ocupare inregistat in aceasta perioada fiind de 84,9%.

easyJet este unul dintre cei mai importanti operatori low-cost din Europa, avand in prezent 166 de aeronave care acopera 400 de rute intre 109 aeroporturi din 27 de tari.

Operatorul cu tarife scazute easyJet va inaugura 14 noi rute in Europa in 2009, noua dintre acestea urmand a fi operate de pe aeroporturi regionale din Regatul Unit.

Noile destinatii ce urmeaza a fi lansate de operatorul britanic sunt: Newcastle - Malta (2 aprilie), Bristol - Corfu (22 mai), Bristol -Bastia (24 mai), Liverpool -Dubrovnik (2 iunie), Liverpool- Napoli (1 iunie), Liverpool - Bordeaux (2 iunie), Manchester -Corfu (4 mai -7 august), Manchester - Atena (1 august), Manchester - Bastia (9 august), Geneva -Dubrovnik (6 iulie), Berlin -Dubrovnik (12 iulie), Basel -Bordeaux (20 iunie), CDG -Ajaccio (11 iulie), Bilbao -Ibiza (22 iunie).

Preturile pentru noile rute vor incepe de la 22,99 lire sterline (44,78 lire cu retur) cu toate taxele incluse.

Ca parte a extinderii operatiunilor sale, easyJet va mai plasa cate un avion atat la Liverpool, incepand cu 1 iunie, cat si la Manchester, incepand cu 4 august.

Principalii concurenti ai easyJet pe piata din Romania sunt: Blue Air, care a transportat 1 milion de pasageri anul trecut, WizzAir cu 900.000 de pasageri transportati pe cursele din/catre Romania in 2008 si compania italiana My Air care a transportat 400.000 de pasageri.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri