Wizz Air, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de low-cost, va lansa primului zbor cu tarife scazute pe ruta Cluj Napoca – Palma de Mallorca, ce va fi operata o data pe saptamana in perioada 13 iunie – 19 septembrie.

Aceasta cursa reprezinta o premiera si pentru compania aeriana, fiind primul zbor sezonier operat din Romania.

“Lansarea acestei curse reprezinta un pas important in procesul de dezvoltare a pietei aeriene low cost din Romania. Obiectivul nostru este de a transporta aproximativ 4.500 de pasageri pe aceasta ruta”, a declarat Natasa Kazmer, Head of Corporate Communications and Public Affairs.

Pretul cu toate taxele incluse, pentru un singur zbor, porneste de la 229 lei.

Wizz Air opereaza in prezent curse din Cluj-Napoca spre Barcelona, Roma, Londra, Dortmund, Milano, Valencia si Paris.

Wizz Air utilizeaza o flota tanara de 21 de aeronave Airbus A320. Compania opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia si Romania catre numeroase destinatii din Europa si a lansat recent operatiuni interne in Ucraina.

Wizz Air a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit prima baza operationala in Bucuresti in iunie 2007 si a doua la Cluj, in mai 2008. Cea de-a treia baza va fi deschisa la Timisoara in februarie 2009. In prezent, compania ofera zboruri pe 24 rute, catre 10 destinatii, din Bucuresti, Cluj, Targu-Mures si Timisoara.

Compania cu tarife scazute isi propune sa transporte anul acesta 1,7 milioane pasageri din si catre Romania, dubland numarul de aeronave alocate bazelor operationale locale.

Wizz Air a transportat in 2008 pe rutele din si catre Romania aproximativ 900.000 de pasageri, inregistrand o crestere de 148% fata de anul precedent. Compania a lansat anul trecut 10 noi curse din si inspre Romania si a inaugurat ce de-a doua baza operationala Wizz Air in Romania, la Cluj-Napoca, alocand pietei locale inca doua aeronave noi Airbus A320.

De asemenea, Wizz Air a lansat curse din si inspre Timisoara, aceasta urmand sa fie a treia baza operationala a companiei in Romania.

La nivel global, Wizz Air a transportat anul trecut in intreaga retea 5,9 mil. de pasageri, cu 42% mai mult decat in 2007. Operatorul cu tarife scazute a lansat pe parcursul anului trecut zboruri pe mai mult de 40 de rute noi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Setari Cookie-uri