Ministerului Turismului (MT) va aloca 75% din bugetul pe 2009 pentru finantarea unor proiecte de investitii in infrastructura turistica, cuprinse in Programul de dezvoltare a produselor turistice.
Potrivit ministerului, proiectele constau in amenajari de plaje, miniporturi, foisoare de observare turistica, dezvoltare de zone de schi, amenajare de trasee de schi, constructii de refugii de creasta, constructia unui complex balnear, amenajarea unui parc balnear, constructii de centre de informare, modernizari baze Salvamont, reabilitarea de trasee turistice montane, constructii telegondole etc.

"In momentul de fata, aceste proiecte sunt in stadiul de propuneri. Mare parte din aceste proiecte se vor realiza cu sprijinul administratiilor locale", a declarat directorul de comunicare al MT, Stefan Lungu.

Comisiile reunite pentru Industriii si Servicii au avizat saptamana trecuta proiectul de buget pe 2009 al Ministerului Turismului. A mendamentele propuse la bugetul ministerului au fost respinse in totalitate.

Secretarul de stat in Ministerul Turismului, Cornel Popovici, a spus, referitor la suma alocata ministerului, 0,06% din PIB, ca acesta nu poate sustine financiar amendamentele pentru acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri