Potrivit ministerului, proiectele constau in amenajari de plaje, miniporturi, foisoare de observare turistica, dezvoltare de zone de schi, amenajare de trasee de schi, constructii de refugii de creasta, constructia unui complex balnear, amenajarea unui parc balnear, constructii de centre de informare, modernizari baze Salvamont, reabilitarea de trasee turistice montane, constructii telegondole etc.

"In momentul de fata, aceste proiecte sunt in stadiul de propuneri. Mare parte din aceste proiecte se vor realiza cu sprijinul administratiilor locale", a declarat directorul de comunicare al MT, Stefan Lungu.

Comisiile reunite pentru Industriii si Servicii au avizat saptamana trecuta proiectul de buget pe 2009 al Ministerului Turismului. A mendamentele propuse la bugetul ministerului au fost respinse in totalitate.

Secretarul de stat in Ministerul Turismului, Cornel Popovici, a spus, referitor la suma alocata ministerului, 0,06% din PIB, ca acesta nu poate sustine financiar amendamentele pentru acest an.