Lucrarile la terminalul Plecari al Aeroportului Baneasa vor putea fi demarate, cel tarziu, in luna aprilie, dupa obtinerea autorizatiilor de constructie, a declarat directorul general al Blue Air, Gheorghe Racaru.

Terminalul plecari al Aeroportului Baneasa, care va fi construit de Blue Air printr-o investitie de 9,5 milioane de euro, ar putea fi gata in opt luni de la obtinerea aprobarilor de constructie, potrivit NewsIn.

"Perioada de constructie a terminalului este de opt luni de la data obtinerii autorizatiei de constructie, exact cum este prevazut in contractul de concesiune a terminalului plecari al Aeroportului Baneasa Bucuresti", a spus directorul general al Blue Air.

Potrivit acestuia, constructorul care va efectua lucrarile la terminalul plecari va fi, cu siguranta, firma Romstrade.

Directorul general al aeroportului Baneasa, Stefan Mladin, declara in luna septembrie 2008 ca realizarea noului terminal de Plecari "constituie o reusita pentru Aeroportul International Aurel Vlaicu (Baneasa) fiind in beneficiul pasagerilor, pentru un trafic normal si civilizat. Aeroportul cunoaste un trend ascendent in ceea ce priveste numarul de pasageri, iar construirea unui nou terminal modern este o conditie obligatorie pentru existenta aeroportului".

De asemenea, reprezentantii aeroportului declarau ca, daca se va construi noul terminal, Aeroportul Baneasa va avea o capacitate de peste doua milioane de pasageri, implicit va creste profitul si nu in ultimul rand se vor imbunatatii conditiile oferite pasagerilor. Daca in 2007, au tranzitat Aeroportul Baneasa aproximativ patru milioane de calatori, peste cativa ani numarul va creste la peste opt milioane de pasageri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si