Wizz Air, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de low-cost, a lansat cea de-a treia baza operationala din Romania, la Timisoara.

Aceasta este a 10-a baza operationala a companiei din intreaga retea Wizz Air. Aeronava Wizz Air, ce a operat prima cursa a companiei de pe Aeroportul International Timisoara, a decolat in decembrie 2008.

Incepand de joi, Wizz Air opereaza curse catre cinci destinatii noi care se adauga celor trei deja existente (Roma, Londra si Dortmund): Milano Bergamo (3 zboruri/saptamana, incepand din 19 februarie), Barcelona (2 zboruri/saptamana, incepand din 19 februarie), Paris Beauvais (2 zboruri/saptamana, incepand din 20 februarie), Valencia (2 zboruri/ saptamana, incepand din 22 februarie) si Venetia Treviso (2 zboruri/saptamana, incepand din 19 februarie).

In acelasi timp, Wizz Air va aloca bazei din Timisoara o aeronava noua Airbus A320, cu 180 de locuri si cu scaune din piele, ce beneficiaza de ultima tehnologie din domeniu.

In total, Wizz Air opereaza din Timisoara 23 de curse dus-intors saptamanal, ceea ce reprezinta aproximativ un sfert din intreaga activitate operationala din Romania.

Compania continua procesul de extindere si in alte parti ale Europei Centrale si de Est. Tot ieri, compania a anuntat lansarea curselor din Praga, care va deveni in iunie 2009 a 11-a baza operationala a companiei prin alocarea a doua aeronave Airbus A320.

Wizz Air utilizeaza o flota tanara de 21 de aeronave Airbus A320. Compania opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia si Ucraina.

Operatorul cu tarife scazute a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit prima baza operationala in Bucuresti in iunie 2007 si a doua la Cluj, in mai 2008. Cea de-a treia baza a fost deschisa la Timisoara in februarie 2009.

In prezent, compania ofera zboruri pe 24 rute, catre 10 destinatii, din Bucuresti, Cluj, Tirgu-Mures si Timisoara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Zbor intarziat sau anulat? Pasi pentru obtinerea despagubirilor
Setari Cookie-uri