Operatorul aerian cu tarife scazute Ryan Air va permite utilizarea terminalelor de telefonie mobila in timpul zborului, in urma unei investitii de circa 100.000 lire sterline (115.000 euro) pe aeronava, a dezvaluit Michael O'Leary, directorul executiv al companiei, citat de Business Week.
Acest nou serviciu va fi oferit de OnAir, companie detinuta in proportie de 67% de operatorul aerian Sita, 30% fiind detinute de Airbus.

Reprezentantul Ryan Air a declarat ca de acest serviciu va beneficia intreaga flota de 170 de aeronave, in decurs de 18 luni. Costurile apelurilor nu vor fi ieftine urmand a fi cuprinse intre 2,15 si 4,28 dolari/minut, mesajele vor avea un tarif de 60 de centi, iar e-mailurile vor costa 2, 85 dolari. Tehnologia necesara folosirii terminalelor mobile a fost instalata in 20 de aeronave ale liniei aeriene.

Compania a implementat tehnologiile necesare pe 10 aeronave, din august 2008, insa nu a primit autorizatiile necesare pana anul acesta.

Un alt operator aerian care ofera pasagerilor posibilitatea de a-si utiliza telefoanele mobile in timpul zborurilor, din martie 2008, este Dubai Emirates.

De asemenea, Air France-KLM, BMI si British Midland au testat aceste servicii pe anumite zboruri, iar British Airways planuieste sa introduca serviciile de telefonie mobila in cadrul zborurilor de business, din toamna acestui an.

Ryanair a obtinut recent aprobarea necesara pentru a permite folosirea telefoniei mobile in timpul zborurilor, serviciu care se afla in planurile companiei din 2006.

In 2007, Agentia Europeana privind Securitatea Aviatiei a decretat libera utilizare a telefoanelor mobile si a dispozitivelor gen BlackBerry de catre pasagerii aflati in timpul zborurilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Zbor intarziat sau anulat? Pasi pentru obtinerea despagubirilor
Setari Cookie-uri