Operatorul aerian cu tarife scazute easyjet a transportat in luna februarie 3,02 milioane de pasageri, in scadere cu 6,8% fata de perioada similara a lui 2008.
“Numarul pasagerilor a scazut in februarie pe fondul deciziei anuntate prima data in vara anului 2008 de a proteja diluarea marjelor pe perioada iernii de impactul costului mai crescut al combustibilului, prin retragerea curselor care aduc venituri mai scazute”, au declarat reprezentantii easyJet.

Daca numarul pasagerilor este in scadere, gradul de incarcare al aeronavelor easyJet este in crestere cu 2,4%, de la 84,6% cat era in februarie 2008 pana la 87%.

easyJet este unul dintre cei mai mari operator low-cost din Europa, avand in prezent 166 de aeronave care acopera 400 de rute intre 109 aeroporturi din 27 de tari. Compania a transportat peste 44 de milioane de pasageri in ultimele 12 luni.

Operatorul cu tarife scazute easyJet va inaugura 14 noi rute in Europa in 2009, noua dintre acestea urmand a fi operate de pe aeroporturi regionale din Regatul Unit.

Principalii concurenti ai easyJet pe piata din Romania sunt: Blue Air, care a transportat 1 milion de pasageri anul trecut, WizzAir cu 900.000 de pasageri transportati pe cursele din/catre Romania in 2008 si compania italiana My Air care a transportat 400.000 de pasageri.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri