Ministerul Turismului (MT) vrea sa transforme orasul Petrosani in statiune turistica, proiectul urmand sa fie dezvoltat in parteneriat public- privat, a declarat pentru NewsIn directorul de comunicare din cadrul ministerului de resort, Stefan Lungu.
"Ne-am propus sa finantam un proiect de mari proportii, care consta in transformarea orasului minier Petrosani in statiune turistica. Proiectul, care va fi dezvoltat in colaborare cu autoritatile locale si partea privata, va incepe, cel mai probabil, in luna iulie, cu lucrarile pentru amenajarea a patru partii de schi de mari dimensiuni cumuland 46 de kilometri, in apropierea orasului ", a spus reprezentantul MT.

Acesta a adaugat ca ministerul a purtat deja discutii cu marile lanturi hoteliere internationale pentru o eventuala dezvoltare de hoteluri in orasul mentionat. Conform directorului de comunicare din cadrul MT, partiile despre care acesta a vorbit vor beneficia de instalatii de zapada artificiala.

"Vom crea un lac artificial la mare altitudine, care va alimenta permanent instalatiile de zapada artificiala", a mentionat Lungu.
Accesul la partiile de schi se va face, potrivit reprezentantului MT, cu ajutorul uneia sau mai multe instalatii de telecabine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri