Ministerul Turismului (MT) vrea sa transforme orasul Petrosani in statiune turistica, proiectul urmand sa fie dezvoltat in parteneriat public- privat, a declarat pentru NewsIn directorul de comunicare din cadrul ministerului de resort, Stefan Lungu.

"Ne-am propus sa finantam un proiect de mari proportii, care consta in transformarea orasului minier Petrosani in statiune turistica. Proiectul, care va fi dezvoltat in colaborare cu autoritatile locale si partea privata, va incepe, cel mai probabil, in luna iulie, cu lucrarile pentru amenajarea a patru partii de schi de mari dimensiuni cumuland 46 de kilometri, in apropierea orasului ", a spus reprezentantul MT.

Acesta a adaugat ca ministerul a purtat deja discutii cu marile lanturi hoteliere internationale pentru o eventuala dezvoltare de hoteluri in orasul mentionat. Conform directorului de comunicare din cadrul MT, partiile despre care acesta a vorbit vor beneficia de instalatii de zapada artificiala.

"Vom crea un lac artificial la mare altitudine, care va alimenta permanent instalatiile de zapada artificiala", a mentionat Lungu.
Accesul la partiile de schi se va face, potrivit reprezentantului MT, cu ajutorul uneia sau mai multe instalatii de telecabine.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Declaratii "Gala Bute": geanta cu 900.000 euro in birou la Elena Udrea