ANAT cere relaxare fiscala in turism

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) considera ca ar trebui promovat un pachet legislativ care sa asigure o fiscalitate redusa in turism (cota de 9% TVA in turism si 0% la incoming, fiscalitate 0 in anul 2006). Relaxarea fiscala in turism ar contribui la o crestere a investitiilor in acest sector si la cresterea atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica pe piata internationala. Incurajarea sosirilor de turisti straini in Romania prin agentiile de turism ar contribui la un aport substantial de valuta la bugetul national. De asemenea, pentru relansarea turismului ar trebui apropiata de tara in primul rand diaspora romana.

Strategia de apropiere a diasporei romane de tara, sustinuta de presedintele Traian Basescu, nu se poate realiza fara o promovare sustinuta a turismului in parteneriat cu toate asociatiile profesionale si patronale din Romania, considera ANAT. Asociatia mai spune ca trebuie acordata o atentie sporita si celor peste 12 milioane de rom%ni care traiesc in afara hotarelor tarii si reprezinta o piata prea putin ofertata sa viziteze patria-mama.

ANAT saluta decizia vicepremierului George Copos de a desemna turismul drept ramura prioritara de dezvoltare in strategia guvernului condus de premierul Calin Popescu Tariceanu. In acest sens, propune vicepremierului George Copos realizarea unei dezbateri cu asociatiile profesionale si patronale din turism sub inaltul patronaj al Guvernului Romaniei cu privire la strategia fiscala din turism cu ocazia Targului National de Turism al Romaniei din perioada 7-10 aprilie 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri