Potrivit acestuia, principalul motiv pentru care numarul vizitatorilor straini s-a diminuat este efectul global al crizei financiare, insa Bilak a subliniat ca si infrastructura hoteliera deficitara a avut un rol important la acest fenomen.

"In ciuda faptului ca sectorul hotelier din Romania a crescut constant cu 20% in fiecare an, infrastructura de ospitalitate nu este inca matura", a adaugat acesta, informeaza NewsIn.

Bilak mai a spus ca in ceea ce priveste reluarea fluxului de vizitatori straini Romanai are reale sanse sa revitalizeze fluxul acestora pana in 2010.

Potrivit Institutului National de Statistica, sosirile vizitatorilor straini in Romania la punctele de frontiera au fost in luna ianuarie 2009 de 494,7 mii, in scadere cu 7,8% fata de luna ianuarie 2008. Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (95,8%).

Din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania, 62,5% provin din statele Uniunii Europene. Cele mai multe sosiri din statele UE provin din: Ungaria (41,4%), Bulgaria (21,7%), Italia (8,1%) si Germania (7,5%).