Romania este o tara prea scumpa din punct de vedere al preturilor practicate de hotelieri in comparatie cu tari precum Cehia sau Polonia, iar jucatorii de pe piata locala trebuie sa isi alinieze preturile cu aceste tari, este de parare Michelle Meoni, directorul operational al Continental Hotels.
“Desi majoritatea hotelierilor considera ca preturile din Romania nu ar trebui reduse, eu cred ca hotelierii ar trebui sa isi regandeasca atat modelul de business cat si politica de costuri in acesta perioada, atlfel vor iesi foarte afectati din aceasta criza”, spune reprezentantul Continental Hotels.

Si planurile Continental Hotels au fost modificate in comformitate cu actualul context economic. “Daca initial Continental Hotels viza deschiderea a 10 unitati hoteliere low-budget in perioada 2008-2011, acesta perioada s-a prelungit pana in 2014.”, spune Meoni.

Pentru acest an, Continental si-a propus doua noi inaugurari: un nou holtel Ibis in Sibiu precum si deschiderea unitatii de 5 stele din cadrul grupului, Grand Hotel Continental din Capitala. “Am ales sa deschidem un hotel boutique, desi Continental este cunoscut pe nisa de 3-4 stele, pentru prestigiu, pentru a arata ca putem face si hoteluri de lux”, spune Meoni care este constient ca hotelul care urmeaza sa fie deschis in luna iulie in centru Bucurestiului va avea un grad de ocupare foarte redus in conditiile economice actuale.

Urmatoarele unitati care urmeaza sa fie deschise de Continental Hotels vor fi cele din Timisoara, Arad, Cluj-Napoca si Iasi.

Anul trecut cel mai mare grup hotelier local a inregistrat o cifra de afaceri de 94 milioane lei (25,5 milioane euro) si un grad de ocupare de 61%. “Pentru 2009 estimam o crestere de 5% a cifrei de afaceri datorita noilor unitati care vor fi deschise”, a mai spus reprezetantul Continental Hotels, precizand ca 80% din afacerile Continenetal sunt generate de segmentul corporate.

Lantul hotelier are in prezent circa 1.000 de angajati, iar odata cu deschiderea celor dopua locatii de anul acesta numarul acestora va ajunge la circa 1.200 de persoane.

Lantul Continental Hotels este format din 14 hoteluri, dintre care trei sunt operate sub brandul Ibis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri