Din cauza inchiderii temporare, in perioada 19 martie- 12 aprilie 2009, a aeroportului Bacau de catre concesionarul Blue Air, compania TAROM este nevoita sa-si modifice operarea zborurilor Bucuresti- Bacau si retur.
Astfel, in perioada cuprinsa intre 21- 22 martie si 25- 26 martie, zborul RO 801 (Bucuresti- Bacau), respectiv RO 802 ( Bacau- Bucuresti) se anuleaza.

Pasagerii vor fi protejati pe zborurile RO 709 ( Bucuresti- Iasi), respectiv 710 ( Iasi- Bucuresti), cu transfer auto intre aeroporturile Iasi si Bacau.

In intervalul 23- 24 martie si 27- 28 martie, zborul RO 801 (Bucuresti- Bacau), respectiv RO 802 ( Bacau- Bucuresti) va opera cu ruta si program modificat dupa cum urmeaza: Otopeni- Iasi, cu decolare la 19.10 si Iasi- Otopeni, cu decolare la 06.45, a doua zi.

Pasagerii vor fi transferati cu autocarul intre aeroporturile Iasi si Bacau.

De asemenea, in perioada cuprinsa intre 28- 29 martie zborul RO 801 (Bucuresti- Bacau), respectiv RO 802 ( Bacau- Bucuresti) se anuleaza.

Pasagerii vor fi protejati pe zborurile RO 709 ( Bucuresti- Iasi), respectiv 710 ( Iasi- Bucuresti), cu transfer auto intre aeroporturile Iasi si Bacau.

Intre 30 martie si 12 aprilie 2009, in zilele de luni, miercuri, vineri si sambata, zborul RO 801 (Bucuresti- Bacau), respectiv RO 802 ( Bacau- Bucuresti) se anuleaza.

Pasagerii vor fi protejati pe zborurile RO 709 ( Bucuresti- Iasi), respectiv 710 ( Iasi- Bucuresti), cu transfer auto intre aeroporturile Iasi si Bacau.

Operatorul low cost Blue Air a castigat licitatia pentru concesionarea aeroportului in iunie 2008 pentru urmatorii 34 de ani de la data intrarii in vigoare a contractului de concesiune.

Potrivit contractului de concesiune, Blue Air urmeaza sa investeasca aproximativ 45,35 milioane de euro pentru modernizarea aeroportului din Bacau. Fondurile vor merge catre consolidarea cailor de rulare existente, realizarea unui terminal nou, imbunatatirea pistei de aterizare-decolare. La acestea, se adauga facilitati cargo, balizaj de ultima generatie, precum si dotarea centrului de control al traficului aerian cu echipamente noi.

Potrivit reprezentantilor aeroportului, actualul coeficient de portanta al pistei (Pavement Capacity Number) este situat intre 15 si 17, la un nivel minim, astfel incit Autoritatea Aeronautica Civila Romana (AACR) a avertizat conducerea Aeroportului ca acesta va fi inchis in luna mai daca pista nu este modernizata.

De pe aeroportul din Bacau, in afara de TAROM, mai zboara atat operatorul low cost Blue Air cat si compania locala Carpatair.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri