Peste 450 de persoane care isi desfasoara activitatea in domeniul turistic in judetele Covasna, Brasov si Harghita vor fi instruite si certificate profesional anul acesta, in cadrul unui proiect finantat de Phare care urmareste cresterea calitatii serviciilor din turism.
Proiectul se numeste "Calificarea salariatilor pentru asigurarea cresterii calitatii si competitivitatii serviciilor din sectorul ospitalitatii si turismului - CaSco" si este finantat PHARE 2006, transmite corespondentul NewsIn. Acest proiect vizeaza dezvoltarea si certificarea competentelor profesionale specifice ocupatiilor din turism pentru 440 angajati si dezvoltarea abilitatilor de conducere si organizare a locului de munca pentru 15 persoane de conducere la nivel mediu prin formarea profesionala a competentelor comune managementului, conform NewsIn.

Dintre cei 455 de angajati vizati, 250 provin din unitatile de turism din judetul Brasov, 85 din unitatile de turism din judetul Covasna si 120 angajati provin din unitatile de turism din judetul Harghita.

Pentru implementarea activitatilor proiectului a fost incheiat un parteneriat intre SC Brahms International SRL Brasov (furnizor autorizat de formare profesionala) si trei operatori turistici, cei mai reprezentativi din judetul in care activeaza in domeniul ospitalitatii, respectiv SC Aro Palace SA (judetul Brasov), SC Turism Covasna SA (judetul Covasna) si Asociatia de turism Baile Tusnad (judetul Harghita), cu arii de expertiza semnificativa in turism.

Potrivit organizatorilor, proiectul urmareste atat dezvoltarea abilitatilor si certificarea competentelor profesionale pentru angajati din unitati turistice din judetele Brasov, Covasna si Harghita, intr-o perioada de 12 luni, cat si formarea deprinderilor de invatare continua.

La nivelul judetului Covasna, grupul tinta este format din 85 de angajati ai unitatilor de turism, care doresc sa-si dezvolte competentele profesionale in scopul cresterii productivitatii muncii. Directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM), Kelemen Tibor, a declarat, luni, corespondentului NewsIn, ca unul dintre cursurile derulate in Covasna, de lucrator hotelier, a inceput deja, in statiunea cu acelasi nume.

Proiectul va fi implementat in localitatile Brasov, Poiana Brasov, Fagaras, Rupea, Covasna, Baile Tusnad si alte localitati limitrofe acestora.

"Din informatiile provenind de la Autoritatea de Turism a judetelor Brasov, Covasna si Harghita rezulta ca aptitudinile in ce priveste prestarea serviciilor din sectorul ospitalitatii, atat profesional, cat si la nivel de comportament sunt inca slab dezvoltate, pregatirea profesionala continua a personalului angajat este aproape inexistenta, sectorul ospitalitatii inregistrand o criza acuta de personal calificat si instruit, conducerea la nivel mediu nu are aptitudinile de conducere si instruire la locul de munca, acest lucru afectand performantele generale in servicii”, sustin reprezentantii Brahms, in prezentarea proiectului.
Criza de personal calificat este determinata de faptul ca multi angajati parasesc Romania pentru a lucra in strainatate, dar si pentru ca programele de instruire de care au beneficiat angajatii cu vechime in firme nu au fost axate pe formarea unor competente si aptitudini cerute acum pe piata muncii.

Durata proiectului este de 12 luni, iar costul total de 148.991 de euro, din care 117.673,09 euro, reprezentand 78,98% din costul total al proiectului, este finantare nerambursabila.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri