Preturile catre destinatiile turistice cautate de romani pentru a face plaja, precum Turcia sau Grecia, inregistreaza o usoara scadere in aceasta perioada. Se scumpesc insa excursiile in marile orase europene.
Cei care nu au plecat inca in concedii si si-au programat un sejur in statiunile din alte tari in aceasta perioada, vor economisi bani. De la 1 septembrie, hotelierii din aceste tari au redus preturile pentru cazare, astfel ca si operatorii autohtoni vor vinde pachetele la preturi mai mici. Conform acestora, reducerile nu sint insa spectaculoase. Preturile la cazari scad cu aproximativ 10-15% in septembrie, spune Doina Grigoras, agent de turism. Totusi, cei care doresc sa mearga in aceasta perioada in Turcia, Grecia, Spania sau Italia o vor putea face cu cheltuieli mai mici decit in lunile anterioare. Situatia nu este insa valabila pentru destinatii precum Egipt, unde sezonul tine aproape tot anul. Turistii care si-au planificat o vizita in una dintre capitalele europene vor cheltui mai mult, deoarece acestea sint destinatiile cele mai cautate in perioada septembrie-noiembrie.

Economii

In perioada iulie-august, un sejur de sapte nopti intr-un hotel de patru stele din Antalya, in regim all inclusive, costa aproximativ 569 de euro in plin sezon, in vreme ce in prima jumatate a lunii septembrie este 500 de euro, iar la sfirsitul lunii va ajunge la 470-490 de euro.

Cei care au mers in Creta la un hotel de trei stele in virf de sezon au platit 367 de euro pentru sapte nopti de cazare cu demipensiune, iar in septembrie pretul este de 312 euro. Economii mai mari vor face cei care aleg un hotel de categorie superioara. Astfel, un sejur in conditii asemanatoare, la un hotel de patru stele, costa 533 de euro in perioada iulie-august, iar in aceasta luna pretul este de 443-454 de euro. Persoanele care vor mai mult confort pot alege un hotel de cinci stele, pentru un sejur trebuind sa achite 760-800 de euro, in conditiile in care cu o luna in urma ar fi platit peste 920 de euro. Mult mai dezamagiti vor fi cei care intentioneaza sa plece in Spania. Preturile au scazut cu 10-20 de euro/sejur, iar cazurile in care au scazut cu mai mult sint destul de putine. Exista insa si hoteluri pentru care tarifele chiar au crescut.

Orase mai costisitoare

Din luna octombrie vor urca in topul destinatiilor turistice marile orase. Vor creste insa si preturile, mai ales din cauza ca in perioada octombrie-noiembrie se organizeaza multe conferinte. Hotelierii pot creste tarifele cu pina la 300% in perioadele de conferinte, mai afirma Doina Grigoras.

In rest, in perioadele in care nu sint astfel de evenimente, tarifele pentru cazare cresc cu 10-15%. Vor fi la moda pachetele city breaks, care vizeaza orasele spre care exista curse directe ale Tarom. Oferta include biletul de avion, taxele de aeroport, cazarea si micul dejun.

Cele mai ieftine orase sint Budapesta, unde un pachet cu doua nopti de cazare la un hotel de trei stele ajunge la 256 de euro, si Istanbul, unde pentru acelasi numar de nopti, la patru stele, se vor plati 260 de euro.

Cele mai scumpe sint Dubai, care costa peste 500 de euro, si Cairo, care ajunge la peste 480 de euro. Aceste preturi sint orientative. Se pot modifica in functie de disponibilitatea locurilor in hoteluri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri