Traficul pe Aeroportul International "Traian Vuia" din Timisoara este reluat, de astazi, pentru toate tipurile de aeronave, dupa ce lucrarile de reparatii pe pista au fost finalizate.
Zborurile companiei Wizzair vor fi reluate de luni la Timisoara.

"Administratia Aeroportului Traian Vuia Timisoara a finalizat prima etapa a lucrarilor de reparatii la pista de decolare/aterizare. Lucrarile de reparatie si modernizare au constat in frezarea imbracamintii asfaltice. Administratia aeroportului pune pe primul plan, in conformitate cu art.28 din Codul Aerian, siguranta traficului aerian si implicit siguranta pasagerilor, in conditiile in care acestea reprezinta o prioritate absoluta, ce nu poate fi compromisa”, arata administratia aeroportului din Timisoara, potrivit NewsIn.

Lucrarile pe pista au inceput in 18 martie si ar fi trebuit sa fie finalizate in 25 martie. Cursele companiei aeriene Wizzair, operate pe Aeroportul Timisoara, au fost atunci mutate temporar la Arad.

O cursa a companiei Wizzair care ar fi trebuit sa decoleze in 17 martie de pe Aeroportul din Timisoara spre Barcelona a fost anulata dupa ce aeronava s-a lovit de bucati de asfalt de pe pista aeroportului. Circa 140 de pasageri au fost transferati la Arad, iar aeronava a decolat spre Barcelona cu aproape cinci ore intarziere fata de ora stabilita pentru zbor. In 18 martie, conducerea aeroportului din Timisoara a anuntat lucrarile de reparatii.

Pe toata perioada lucrarilor, aeronavele mai grele de 50 de tone nu au putut opera pe aeroportul din Timisoara, cea mai afectata companie fiind Wizzair, care opereaza cu aeronave Airbus 320.

Pentru ca nu au fost anuntati ca trebuie sa plece de pe aeroportul din Arad si au fost nevoiti sa-si plateasca singuri drumul pana acolo, timisorenii au depus mai multe sesizari la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului ca sa reclame compania Wizzair. Toate aceste reclamatii sunt in curs de solutionare. Daca se dovedeste ca timisorenii nu au fost anuntati in prealabil de masura redirectionarii zborurilor, compania va trebui sa plateasca pentru fiecare calator suma de 250 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri