Linia aeriana locala Blue Air a transportat 201.000 de pasageri in primele trei luni ale lui 2009 pe rutele din si catre Romania, in crestre cu circa 10% fata de perioada similara a anului trecut.
Gradul mediu de ocupare a curselor operatorului cu tarife scazute a fost in primele trei luni ale anului de 71%, similar cu cel de anul trecut.

“Pentru perioada sarbatorilor de Paste estimam o crestere considerabila a gradului mediu de ocupare, pana la 85%”, a declarat, pentru Wall-Street, Florentina Ivan (foto), director de marketing Blue Air.

Compania low-cost va introduce, din mai, primele curse din Sibiu spre Italia si retur, iar din iunie va opera noi zboruri din Bacau catre Londra (Aeroportul International Luton) si Valencia.

Incepand cu luna mai, Blue Air va inaugura primele zboruri pe noile rute Sibiu – Milano si Sibiu – Roma si retur. De asemenea, din luna iunie,

Blue Air va opera noi zboruri din Bacau, catre Londra (Aeroportul Internaţional Luton) si catre Valencia, precum si o noua frecventa catre Barcelona.

Din 1 mai pentru a calatori din Sibiu spre Milano, compania va opera cu doua frecvente saptamanale in zilele de vineri si duminica. Totodata, din 2 iunie, pentru a ajunge la Roma zborurile vor fi în zilele de marti si vineri.

Compania Blue Air a introdus in orarul de vara 2009 sase destinatii noi, pentru perioada martie-octombrie, din Romania spre Salonic, Paphos, Napoli, Bolonia, Milano, Reus si una in afara tarii Paphos-Salonic.

Blue Air a mai introdus noi destinaţii tur si retur spre Grecia, Cipru si Italia.

Blue Air are capital 100% privat romanesc. Flota companiei este constituita in prezent din opt aeronave Boeing 737 ( trei aeronave seria 737 – 300, doua aeronave seria 737 – 400 si trei aeronave 737 – 800 Next Generation avand o capacitate de 189 de locuri). Compania a semnat in 2008 contracte pentru achizitionarea a cinci avioane Boeing 737 Next Generation (două aeronave din seria 800 si trei din seria 900), care vor deservi zborurile Blue Air.

Pe parcursul anului 2008, peste 1.110.000 de pasageri au zburat cu Blue Air, iar pentru acest an compania estimeaza un total de 1.700.000 de calatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri