Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Turismului, Hotararea privind sustinerea financiara a autoritatilor administratiei publice locale, in completarea surselor proprii, pentru finantarea proiectelor de investitii in turism pe anul 2009.

"Hotararea prevede sumele prevazute a fi alocate in acest an de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Turismului, pentru cofinantarea proiectelor de investitii in turism ale administratiilor publice locale, in completarea surselor proprii ale acestora, anunta NewsIn.

Sumele alocate fiecarui obiectiv de investitii, precum si lista obiectivelor de investitii, pot suferi modificari pe parcursul acestui an, in functie de propunerile autoritatilor locale".

Potrivit Ministerului, proiectele se incadreaza in subprogramele nationale de investitii in turism, cele mai multe dintre acestea fiind nominalizate pentru finantare in HG nr. 1762/2006. Acestea sunt subprogramul "Schi in Romania", subprogramul "Dezvoltarea infrastructurii turistice in zona montana inalta", subprogramul "Dezvoltarea echilibrata si integrata a statiunilor turistice balneoclimaterice", precum si subprogramul "Dezvoltarea echilibrata si integrata a zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor turistice de pe litoralul Marii Negre".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Fost ministru: Birourile de promovare a Romaniei,tinute cu bani ilegal