Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) estimeaza o cifra de afaceri de 354 milioane lei in 2009, in crestere cu 20% fata de anul trecut, si nu exclude o scadere cu pana la 5% a numarului de pasageri, in conditiile crizei actuale.
"Pentru 2008, cifra de afaceri estimata va fi de 296.545.392 lei, iar profitul net pentru acelasi an este estimat la 72.914.775 lei. In 2007, aeroportul Otopeni a avut o cifra de afaceri de 261.386.294 lei, iar profitul net inregistrat a fost de 87.129.839 lei" a declarat directorul general al AIHCB, Gabriel Tara citat de NewsIn.

Conform datelor furnizate de reprezentantii aeroportului, pentru 2009, se estimeaza un numar de pasageri apropiat de cel de anul trecut, de circa 5.064.230, dar nu este exclusa, in contextul crizei economice actuale, o scadere cu pana la 5% a numarului de pasageri.

"Cu toate ca in 2009 nu vor fi alocati bani de la bugetul de stat pentru investitii si modernizari se vor reabilita suprafetele de miscare si stationare aeronave, se va reabilita pista 08R-26L si calea de rulare Papa printr-o supralargire la intersectiile cailor de rulare. In cadrul altor investitii pentru acest an sunt incluse si extinderea drumului tehnologic si de patrulare, reorganizarea retelei termice exterioare si modernizarea balizajului" a mai spus Gabriel Tara.

Acesta a mai precizat ca in ceea ce priveste strategia de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare (un alt program de investitii pe care il va derula Aeroportul Otopeni), dupa elaborarea si avizarea Planului Urbanistic Zonal si a studiului de fezabilitate, se va initia procedura de achizitie a terenurilor necesare realizarii acesteia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri