Ministrul a mai precizat ca va achizitiona pentru birourile locale cele mai ieftine masini, cel mai probabil Dacii. In ceea ce priveste mijlocul de transport cu care se va desplasa, Udrea a spus ca, din cauza situatiei financiare precare din minister, nu-si va achizitiona o noua masina, cu toate ca masina RAPPS-ului pe care o conduce in momentul de fata i-a pus viata in pericol.

Rectificarea bugetara aprobată de Guvern prevede reduceri de circa 40 de milioane de lei din bugetul Ministerului Turismului.

Ministerul Turismului a anuntat ca are in vedere achizitionarea, prin procedura de licitatie publica deschisa, a unui numar de 19 autoturisme, destinate atat aparatului central, cat si birourilor teritoriale. Potrivit Ministerului, autoturismele vor acoperi nevoile minimale de functionare ale institutiei. Reprezentantii ministerului spun ca achizitia este necesara intrucat institutia nu a preluat un parc auto conform necesitatilor sale de la fostul Minister al IMM, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale.