Air France-KLM, unul dintre cei mai mari operatori de linie europeni, va taia intre 2.500 si 3.000 de locuri de munca in urmatorii doi ani, pe fondul crizei mondiale.
Compania nu are de gand sa recurga la disponibilizari in masa ci nu va reinnoi contractele care se incheie sau nu va inlocui angajatii care vor iesi la pensie, anunta BBC.

Operatorul a fost foarte afectat de criza financiara, numai in luna marite traficul inregistrand un declin de 9,4% la nivel global.

Nu numai compania franceza a fost afectata de criza, majoritatea companiilor aeriene fiind afectate de scaderea dramatica a cererii.

Astfel, la inceputul saptamanii operatorul australian Qantas Airways si-a modificat in scadere previziunile pentru profitul din 2009, cu peste 50%, declarand ca este posibil sa recurga si la reduceri de personal.

In Marea Britanie, Autoritatea Civila de Aviatie a anuntat ca anul trecut numarul pasagerilor care au aterizat pe aeroporturile britanice a scazut pentru prima data in ultimii 17 ani.

Air France, fondata in 1933, deserveste 194 de destinatii in 84 de tari. Cu o flota de 373 avioane in exploatare, din care 121 apartinand flotei regionale, grupul Air France asigura aproximativ 1.800 de zboruri pe zi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Zboruri la pret redus pana la miezul noptii, de Black Friday
Setari Cookie-uri