Pretul biletelor de tren s-ar putea majora cu pana la 8% din toamna, au declarat surse din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), precizand ca pana la sfarsitul verii nu se va opera nicio ajustare a tarifelor.

"Aceasta decizie de majorare a pretului biletelor de tren din toamna se coreleaza cu inflatia. Momentan, nu se doreste o crestere a pretului biletelor", potrivit surselor citate de NewsIn.

Potrivit acestora, ajustarea trebuie realizata deoarece s-au majorat preturile combustibilului, al lubrifiantilor si al pieselor de schimb.

Cea mai recenta majorare a preturilor biletelor de tren, de 8,1%, a avut loc in septembrie 2007, dupa ce in luna iunie a aceluiasi an tarifele au urcat cu 7%.

Guvernul a emis, in 2006, o ordonanta de urgenta care permitea companiei feroviare de calatori, CFR Calatori, sa majoreze trimestrial tarifele cu pana la 7% peste nivelul cumulat al inflatiei de la precedenta crestere a costurilor calatoriilor. Ordonanta a fost insa respinsa, de deputati, in septembrie 2007.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Privatii au crescut pretul calatoriilor cu trenul, iar CFR le mentine