Pe litoralul romanesc si-au petrecut vacanta de Paste circa 12.000 de persoane, a estimat ministrul Turismului, Elena Udrea.

“Este pentru prima data cand litoralul este plin de Paste si speram ca acest lucru sa devina o traditie”, a spus Elena Udrea, potrivit NewsIn.

Turistii au fost atrasi pe litoral de evenimentele pregatite cu ocazia sarbatorii pascale de Ministerul Turismului, in colaborare cu Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral. Astfel, in Mamaia a fost organizat, sambata, un targ traditional de Paste, la care au participat mesteri populari din toata tara.

Slujba de Inviere, la care au participat circa 10.000 de credinciosi, a fost oficiata de Arhiepiscopul Tomisului pe plaja Modern din Constanta, iar Lumina Sfanta a fost adusa de la Ierusalim. O slujba de Inviere s-a organizat si pe plaja din Mangalia. Potrivit primariei din localitate, la evenimentul religios au participat 15.000 de persoane.

Ziua de luni le-a adus turistilor o alta surpriza, si anume posibilitatea de a participa la o excursie gratuita, organizata de Asociatia Litoral, la manastirea Sf. Andrei, locul unde s-a nascut crestinismul pe aceste meleaguri.

De asemenea, in weekend, intrarea la muzeele din Constanta a fost gratuita. In plus, autobuzele etajate si telegondola din Mamaia au transportat sute de calatori.

Programul "Lumina la malul marii", organizat de Ministerul Turismului, in colaborare cu Consiliul Judetean Constanta, Primaria Constanta, Primaria Mangalia si Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului "Litoral", are drept scop promovarea litoralului romanesc pe plan intern ca destinatie turistica pentru petrecerea vacantei de Paste.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cernobil de Romania: Statiunea Voineasa, infioratoare si periculoasa