"Numai joi (n.r. 16 aprilie) am atins un varf de 74 de curse si un numar de 10.000 de pasageri. In total, in cele cinci zile s-a inregistrat un numar de 350 de miscari de aeronave, in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand acestea au totalizat aproximativ 250 de curse", a declarat, potrivit NewsIn, directorul aeroportului Baneasa.

Potrivit acestuia, in perioada Sarbatorilor Pascale, Aeroportul Aurel Vlaicu a fost tranzitat de aproximativ 38.600 de pasageri, mai mult cu 28,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand numarul acestora a fost de 30.000.
Cele mai solicitate destinatii au fost spre si dinspre Spania, Italia si Germania, iar majoritatea companiilor low- cost nu au avut intarzieri majore.

"Tinand cont de criza actuala si problemele financiare pe care le inregistreaza companiile aeriene, incercam ca pe toata perioada anului 2009 sa mentinem aceleasi tarife aeroportuare si chirii pentru spatiile comerciale, ca in 2008", a declarat la inceputul lunii aprilie, Stefan Mladin.

Acesta a mai precizat ca, numai pe primele doua luni ale anului 2009, s-a inregistrat o crestere a numarului de pasageri cu 18% si cu 22% a numarului de miscari aeronave, comparativ cu aceeasi perioada din anul trecut.