Aeroportul International Aurel Vlaicu (Baneasa) estimeaza, pentru 2009, o cifra de afaceri de 85 milioane de lei, in crestere cu 25% fata de 2008, dupa ce in primul trimestru al acestui an a raportat afaceri de 21 milioane de lei, a declarat directorul general Stefan Mladin.
In 2008, Aeroportul Baneasa a inregistrat 1,76 milioane pasageri, iar anul acesta estimeaza un flux de 2,1 milioane, reprezentand o crestere cu 20%.

"Numai la inceputul anului, pe primul trimestru am inregistrat o crestere cu 18% a numarului de pasageri si cu 23% a numarului miscarilor de aeronave. Tinand cont ca in aviatie sezonul incepe in aceasta perioada (n.r. aprilie), speram sa mentinem trendul ascendent si sa atingem o crestere cu 20% a pasagerilor pana la sfarsitul anului", a declarat Stefan Mladin, citat de NewsIn.

Directorul Aeroportului Baneasa a spus ca, in prezent, exista o migratie a calatorilor de la cursele de linie la cursele low-cost. Oamenii de afaceri folosesc tot mai des acest tip de transport aerian, deoarece si pentru aceasta categorie de pasageri conteaza diminuarea costurilor.

Potrivit acestuia, in acest an se va pune accent pe protectia mediului si pe derularea proiectul lansat in 2008, si anume montarea panourilor fonoabsorbate prin accesarea fondurilor europene.

Totodata, pe Aeroportul Baneasa se va instala un sistem de monitorizare permanenta a zgomotului. Un alt proiect de investitie, in valoare de aproximativ 3,5 milioane euro, bani proveniti din fonduri de la bugetul de stat si din fonduri proprii pentru 2009, ar fi realizarea unei parcari cu cinci nivele pentru autovehicule, cu un numar de 540 de locuri.

Pana la sfarsitul lunii mai se va finaliza montarea gardului inteligent pe tot perimetrul aeroportului, lucrare care in prezent este realizata in proportie de 80%. In cadrul acestui proiect sunt incluse camere de luat vederi si senzori de miscare, valoarea contractului fiind estimata la circa patru milioane de euro, suma ce va fi platita din taxa de securitate.

"O alta investitie necesara, care speram sa se concretizeze, este trecerea sistemului de alimentare al aeroportului de la 10 KV la 20 KV, tinand cont de modernizarea pistei si a punctelor de transformare a acesteia", a precizat directorul general al Aeroportului Aurel Vlaicu.
Anul trecut, Aeroportul Baneasa a inregistrat o cifra de afaceri de 68 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri