"Conform rapoartelor oficiale ale Politiei, in structurile clasificate de cazare de pe litoral au fost gazduiti, in aceeasi perioada (1-3 mai, n.r), intre 46.000 si 50.000 de turisti, alti 50.000 de turisti au preferat sa-si petreaca vacanta in case de vacante, corturi, la rude si prieteni", se arata in comunicat, conform NewsIn.

Potrivit aceleiasi surse, la concertul organizat la Mamaia pe 1 Mai pentru lansarea imnului turistic al Romaniei au participat peste 20.000 de oameni.

"Ma bucur ca am atins obiectivele evenimentelor de promovare pe care le-am desfasurat pe litoral contribuind astfel la cresterea substantiala a numarului de turisti fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cred ca era nevoie de o atentie deosebita fata de acest domeniu, al turismului, si vreau sa multumesc partenerilor pe care i-am avut dar si oamenilor care au inteles ca pot petrece concedii la preturi avantajoase si in conditii decente pe litoralul romanesc al Marii Negre", a declarat ministrul turismului, Elena Udrea (foto).

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, a precizat ca cifrele sunt neasteptat de bune si reprezinta un record in materie.

"Din cate stiu, nu a mai existat un 1 Mai asa de plin", a sustinut si primarul municipiului Constanta, Radu Mazare. Acesta a spus ca meritul este in primul rand al cluburilor de pe litoral, care au stiu sa-si atraga clientii. Turistii care s-au aflat in minivacanta de 1 Mai pe litoral au avut de ales intre circa 40 de concerte, organizate in majoritatea statiunilor.