In plus, veniturile au scazut in primele 3 luni ale anului cu 16,5%, pana la valoarea de 438 milioane euro, fata de cele 525,3 milioane euro raportate anul trecut.

Si gradul de ocupare a navelor operatorului austriac a urmat acelasi trend descrescator. Astfel, in perioada ianuarie-martie 2009, aeronavele Austrian Airlines au avut un grad de incarcare de 67,8%, in scadere cu 4% fata de anul 2008.

In ceea ce priveste numarul de pasageri transportati in primele trei luni ale anului, numarul acestora a scazut cu 15,5%, de la 2,3 milioane de persoane in 2008, pana la 1,95 milioane anul acesta.

Din cauza unei reduceri a capacitatii de 18,3% pe cursele lungi, cum ar fi, de exemplu, anularea zborului spre Bombay, numarul pasagerilor transportati pe curse lungi a scazut cu 24,4%, pana la 205.668.

Pe rutele medii si scurte, numarul pasagerilor a scazut mai putin, cu 13,9%, pana la 1,6 milioane de pasageri.

Printre zborurile la care operatorul aerian a renuntat anul acesta se numara si cursa Baia Mare –Viena, la care compania a renuntat incepand din 16 februarie, aceasta masura facand parte dintr-un program de reducere a cheltuielilor pe termen scurt.

Austrian Airlines mai opereaza zboruri catre Viena din Bucuresti, Timisoara, Iasi, Sibiu si Cluj.

Operatorul austriac concureaza pe piata locala cu companii aeriene de linie regulata precum TAROM, Carpatair, British Airways, Malev, SWISS sau Lufthansa.