In primul trimestru al anului 2009, fluxul de pasageri inregistrat pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti Otopeni (AIHCB), cel mai mare din Romania, a fost de 881.991 de pasageri, ceea ce reprezinta aproximativ 83% din numarul de pasageri inregistrati in primul trimestru al anului trecut.
“Pentru aceeasi perioada, numarul de miscari aeronave a fost de 16.292, aproximativ egal cu cel inregistrat in primul trimestru al anului 2008, cu mentiunea ca in luna martie 2009 s-a inregistrat o usoara crestere in comparatie cu aceeasi luna a anului trecut”, a declarat, pentru Wall-Street, Gabriel Tara, directorul general al AIHCB.

Scaderea traficului aerian, pe fondul crizei mondiale, va fi vizibila si pe intreg anul 2009, cand oficialii companiei asteapta o scadere de 5% a fluxului de pasageri, pana la 4,8 milioane de pasageri.

In 2008, cea mai aglomerata luna a fost august, cand Aeroportul Otopeni a inregistrat 524.100 pasageri.

Pe parcursul anului 2008, pe cele doua piste ale aeroportului s-au efectuat 71.137 miscari aeronave, ceea ce inseamna ca in medie, la aproximativ 7 minute, pe AIHCB a aterizat sau a decolat un avion.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri