In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase pierderi de 213,7 milioane euro. Analistii estimasera ca grupul va afisa pierderi de 304 milioane euro in primele trei luni din 2009, informeaza NewsIn.

Totusi, TUI se asteapta ca profitul din 2009 sa fie mult mai mare fata de cel de anul trecut, datorita costurilor scazute de integrare in turism si veniturilor din vanzarea unei participatii majoritare in cadrul diviziei de livrare a containerelor Hapag-Lloyd, incheiata in martie.

TUI deja a obtinut castiguri de 990 milioane euro in primul trimestru, de pe urma tranzactiei, pe care le-a folosit pentru reducerea datoriilor, a anuntat compania. De asemenea, datoriile nete au scazut la 2,6 miliarde euro, de la 4,1 miliarde euro, la sfarsitul lui 2008.

Operatorul de turism TUI a parasit Romania in 2006, criticand dur litoralul romanesc. Printre nemultumirile operatorului se numara starea precara a infrastructurii de transport si preturile mari pe care le practica hotelierii.

TUI intentioneaza sa revina pe litoralul romanesc

Conform studiului "Romania vazuta de tour-operatorii germani", realizat de WBF/GTZ Romania, in 2007, lipsa de competitivitate a litoralului romanesc reprezinta motivul pentru care trei din cei mai importanti tour-operatori germani - FTI, Neckermann si TUI au parasit Romania.