Elena Udrea a dat asigurari ca acest comision nu va fi majorat si a precizat ca, in conditiile in care hotelierii vor majora tarifele profitand de afluxul de turisti pe care tichetele de vacanta il va genera, ministerul ia in calcul si stabilirea unei limite a tarifelor la structurile turistice, potrivit NewsIn.

Aceasta a mai precizat ca agentia Eximtur a vandut primul sau sejur achitat cu ajutorul tichetelelor de vacanta. Ministerul estimeaza ca, pana la sfarsitul acestui an, vor fi vandute cateva sute de mii de tichete de vacanta.

"Scopul tichetelor de vacanta este sa creasca traficul de turisti in Romania si sa scoata din zona neagra in zona fiscalizata structurile de primire turisti", a precizat Udrea.

Potrivit oficialului de la MT, turismul la negru reprezinta 30-50% din turismul romanesc.

"Ministerul Turismului spera ca in urmatorii patru ani ponderea turismului in PIB sa ajunga la 6,7%. Nu trebuie sa ne bazam pe turistii straini sau pe turoperatorii straini pentru a revigora turismul romanesc. Turoperatorul german TUI, cu care noi ne aflam in discutii pentru a reveni pe piata romaneasca, estimeaza ca in 2010 ar putea aduce in Romania aproximativ 5.000 de turisti. Nu asa vom rezolva problemele de pe litoral, cu 5.000 de turisti germani in 2010. Trebuie sa incercam singuri", a declarat Udrea.