"In prezent, sunt multe entitati care se ocupa de supraveghere in Delta si stiti ca atunci cand sunt multi, nimeni nu se ocupa cum trebuie. Intentionez sa creez o singura entitate care sa exercite controlul in Delta, un fel de rangers", a spus Nemirschi, citat de NewsIn.

Ministrul, care considera problema braconajului una "delicata", a mentionat ca acesti rangers trebuie sa fie foarte bine platiti si echipati, "iar in caz de fraternitate cu braconierii, sa fie penalizati".

Noua entitate de control ar putea fi in subordinea Rezervatiei sau organizatii private angajate cu contract, a explicat el.

Nemirschi a adaugat ca Ministerul Mediului are in vedere interzicerea pescuitului industrial in Delta si cauta solutii pentru localnici, care ar putea fi integrati intr-un sistem de turism ecologic.

"Ma gandesc sa interzicem pescuitul industrial in Delta prin modificarea, in acest an, a legislatiei. Vom avea grija si de localnici, nu cu solutii compensatorii, cum a fost in cazul minerilor, ci integrandu-i intr-un sistem de turism ecologic in Delta", a mai spus Nemirschi.