Ministrul turismului, Elena Udrea, s-a declarat nemultumita de modul in care s-au depus pana in prezent proiecte pe domeniul turismului, amintind ca doar 5% din fondurile puse la dispozitie au fost absorbite pana acum, transmite NewsIn.

“Pana la ora aceasta am reusit sa facem plati, sa aprobam finantarea numai pentru doua proiecte, unul la Alba Iulia si altul la Piatra Neamt, este adevarat, ca erau deja in licitatii si contractari cand au venit la noi, celelalte erau la faza de proiectare si probabil i-am luat pe neasteptate pe toti in momentul in care am venit cu banii, mai este si cauza procedurilor de licitatii, dar una peste alta am trimis scrisori autoritatilor locale prin care i-am rugat sa urgenteze procedurile, pentru ca este pacat sa nu-i cheltuim, avem nevoie de de investitii, chiar daca nu sunt foarte multi bani, sunt niste resurse financiare care trebuie folosite”, a declarat ministrul Elena Udrea.

Conform acesteia, pana in 5% din aproape 60 de milioane de euro fonduri ale ministerului a fost cheltuit pana in prezent, iar in cazul in care nu se gasesc proiecte unde sa fie cheltuiti banii, este posibil ca acestia sa se realoce catre domenii unde este nevoie de ei.

Ieri, Elena Udrea si-a declarat sprijinul pentru un proiect de dezvoltare a statiunii turistice Sugas Bai, recent cumparata de autoritatile locale. Ministrul a precizat ca daca autoritatile se misca repede, in doua luni ar putea fi alocati banii necesari, iar anul acesta ar putea fi demarate lucrarile.

Primarul Antal Arpad anuntase in urma cu o luna ca intentioneaza sa solicite si sprijinul ministerului pentru a reabilita si pune pe picioare acele obiective turistice pe care municipalitatea le-a cumparat de la omul de afaceri Ioan Neculaie la Sugas Bai. Valoarea estimativa a acestor lucrari ar fi de 2,5 milioane de euro.

Terenul si cladirile au fost cumparate cu 310.000 de euro cu TVA, fiind vorba de aproximativ 4000 de metri patrati de teren, un restaurant, o mofeta si o baza de tratament.

Potrivit primarului Antal Arpad, aceasta statiune va fi o adevarata “bijuterie” in cativa ani, iar faptul ca intra in patrimoniul municipalitatii inseamna foarte mult.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Val de contestatii in anulare impotriva sentintelor definitive