Odata cu inaugurarea noii destinatii, Tarom si compania aeriana olandeza KLM au semnat un contract de cooperare code share pe zborurile Bucuresti - Amsterdam si retur.

Acordul va intra in vigoare la 1 iunie 2009 si va permite celor doua linii aeriene sa-si extinda oferta catre clientii lor: atat KLM, cat si Tarom vor putea oferi servicii de transport, sub numar de zbor propriu, pe rute operate de celalalt partener.

Pasagerii vor avea la dispozitie 4 curse zilnice intre Bucuresti si Amsterdam, dupa ce noua frecventa a companiei aeriene romane se va adauga celor 3 zboruri, deja operate de compania olandeza.

Prin reintroducerea zborurilor dinspre Bucuresti catre aeroportul Schiphol din Amsterdam,Tarom continua dezvoltarea retelei sale de rute. Aceasta cuprinde 34 de destinatii internationale, in 20 de tari din Europa, America de Nord si Orientul Mijlociu si 11 destinatii interne.

„Acordul code share semnat cu compania olandeza KLM reprezinta un pas inainte pentru intrarea noastra in Alianta SkyTeam”, afirma directorul general al companiei, Ruxandra Brutaru.

TAROM se va alatura in anul 2010 Aliantei SkyTeam, din care face parte si compania KLM.

“Pasagerii KLM vor avea mai multe posibilitati de a calatori catre Romania, din diverse puncte ale lumii. Membrii programului de fidelitate “Flying Blue” vor putea acumula mile pe cursele Tarom care sunt vandute si sub numar de zbor KLM iar pasagerii liniei aeriene romane vor avea acces la intreaga retea de rute a companiei olandeze, de pe aeroportul din Amsterdam”, a declarat directorului executiv comercial al KLM, Erik Varwijk.

In baza acordului de cooperare code share, KLM va putea sa comercializeze - sub numar de zbor propriu - si destinatii interne operate de TAROM, pe rutele Iasi, Timisoara, Cluj si Sibiu.