Lantul hotelier Golden Tulip, aflat in dificultate financiara, va inainta cerere pentru intrarea in faliment a 13 hoteluri din Olanda, pe care le detine si controleaza direct, relateaza Reuters.
Decizia nu va afecta hotelurile afiliate sau deschise prin franciza, numarul acestora ajungand la 720 in peste 50 de tari, iar hotelurile problematice vor continua sa opereze in timpul procedurilor de lichidare, a anuntat compania. Grupul detine direct 60 de hoteluri, anunta NewsIn.

Lantul hotelier, care nu este listat la bursa, a avertizat la inceputul acestui an ca ratele de ocupare in continua scadere si costurile investitiilor in noi hoteluri au dus la pierderi.

Hotelurile fac fata cu greu situatiei din planul economic, in contextul in care clientii afectati de recesiune au redus numarul vacantelor, iar companiile reduc costurile de deplasare pentru evitarea cheltuielilor prea mari.

Principalii rivali ai Golden Tulip sunt Intercontinental Hotels si Marriott International. Lantul hotelier Golden Tulip Hospitality, prezent si in Romania, are sediul in Olanda si a fost infiintat in 1962.

Grupul detine si dezvolta francizele Golden Tulip Hotel/Resort (patru stele) si Tulip Inn (trei stele) in intreaga lume. Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts cuprinde in portofoliul 255 de hoteluri in 41 de tari, localizate in majoritate in destinatii urbane din Europa si Orientul Mijlociu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Danezii care fac 5 mil. de euro din design scandinav produs in Romania